Lenovo
Featured

Visa želi standardizirati plaćanja punjenja električnih vozila

Trenutačno ne postoji široko rasprostranjeni industrijski standard za prihvaćanje plaćanja na punionicama za EV
Trenutačno ne postoji široko rasprostranjeni industrijski standard za prihvaćanje plaćanja na punionicama za EV
Trenutačno ne postoji široko rasprostranjeni industrijski standard za prihvaćanje plaćanja na punionicama za EV

Visa je objavila poziv za standardizaciju sustava za besprijekorna, interoperabilna plaćanja na punionicama za električna vozila (EV) diljem Europe, tvrtka vjeruje da bi se europska industrija za punjenje električnih vozila trebala obvezati da će potrošačima pružiti slobodu plaćanja prvenstveno prihvaćanjem otvorenih i interoperabilnih plaćanja

Trenutačno ne postoji široko rasprostranjeni industrijski standard za prihvaćanje plaćanja na punionicama za EV. To dovodi do sustava u kojem potrošači diljem Europe često nemaju izbor načina plaćanja i prisiljeni su na jednu opciju (primjerice, prijava na aplikaciju ili program pružatelja usluge) ili čak ne mogu napuniti svoje vozilo jer nisu registrirani za potrebnu uslugu pretplate. Samo je mali broj europskih zemalja, poput Njemačke, donio zakone za standardizirani pristup.

Kako bi pomogla u postizanju napretka za potrošače po ovom pitanju, Visa pokreće konzultacije s proizvođačima uređaja za punjenje električnih vozila i drugim vodećim tvrtkama u industriji kako bi identificirala prepreke, ali i rješenja za široko prihvaćanje interoperabilnih beskontaktnih i digitalnih plaćanja.

Visa je također najavila da će postati prva tvrtka iz industrije financijskih usluga i plaćanja koja će se pridružiti Inicijativi za sučelje za punjenje (CharIN – Charging Interface Initiative) kao punopravni član. CharIN je posvećen promicanju globalnih standarda povezanih s sudionicima iz cijelog lanca vrijednosti e-mobilnosti kako bi se razvila globalna infrastruktura, siguran protokol naplate i plaćanja te nove tehnologije kako bi se olakšao prijelaz na EV i potaknulo brže usvajanje. Kroz svoje članstvo u CharIN-u, Visa nastoji upotrijebiti svoju stručnost i iskustvo kako bi podržala te ciljeve.

Charlotte Hogg, CEO, Europe, Visa, rekla je: “Vjerujemo da je široka primjena električnih vozila ključna za pomoć Europi da ispuni svoje ciljeve vezane uz emisiju stakleničkih plinova. Osigurati da ljudi mogu lako platiti punjenje svojih vozila je bitno ako želimo da sve više vozila bude EV vozilo. Trenutno to nije slučaj. Vjerujemo da se to mora promijeniti kako bi potrošači imali zasluženi izbor. Želimo dati svoj doprinos u pronalaženju rješenja zbog čega smo pokrenuli konzultacije u industriji o tome kako se beskontaktna i digitalna plaćanja mogu prihvatiti kao standard. Također se radujemo sudjelovanju kao član CharIN-a kako bismo unaprijedili dijalog vezan uz ovu problematiku."

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.