Lenovo
Featured

Beč širi ponudu carsharinga na 100 električnih vozila

Moguće je unajmiti različite kategorije vozila, od manjih do većih modela, a od iduće godine i kombije
Moguće je unajmiti različite kategorije vozila, od manjih do većih modela, a od iduće godine i kombije
Moguće je unajmiti različite kategorije vozila, od manjih do većih modela, a od iduće godine i kombije

Sustav carsharinga bečkog poduzeća za javni prijevoz vrlo je popularan u austrijskoj metropoli. Samo prošle godine tim je automobilima prevaljeno više od 250.000 kilometara

Da se javni prijevoz i automobili itekako mogu kombinirati, potvrđuje ponuda bečkog gradskog poduzeća za javni prijevoz Wiener Linien koje građanima pored prijevoza podzemnom željeznicom, autobusima i tramvajima nudi usluge kao što su dijeljenje automobila. Poduzeće neprestano radi na poboljšanju usluga i širenju ponude. Još na jesen 2020. broj carsharing vozila proširio se na 28 električnih automobila, dok se trenutačno može unajmiti jedno od 50 električnih vozila na različitim lokacijama diljem grada. U narednom periodu poduzeće namjerava proširiti ponudu na nove lokacije, a broj električnih vozila za dijeljenje povećati na 100.

Moguće je unajmiti različite kategorije vozila, od manjih do većih modela, a od iduće godine i kombije. Vozila se mogu koristiti za različite prilike, bio to izlet u okolicu Beča ili odlazak u kupovinu. Po potrebi na raspolaganju stoje i krovna kutija, lanci za snijeg te nosači za skije ili bicikle.

Sustav carsharinga ovog bečkog poduzeća vrlo je popularan u glavnom gradu Austrije. Samo prošle godine tim je automobilima prevaljeno više od 250.000 kilometara, a prosječno vrijeme najma iznosi pet sati.

„U Beču imamo više prodanih godišnjih karata za javni prijevoz nego registriranih automobila. Sustav carsharinga Wiener Linien dodatan je razlog zašto građanima ne treba osobni automobil. Gusta mreža javnog prijevoza s povoljnim cijenama u kombinaciji s raširenom i ekološki prihvatljivom ponudom dijeljenja vozila omogućuje da se u Beču do svake točke dođe na brz i siguran način”, naglašava Peter Hanke, član bečkog gradskog poglavarstva zadužen za javni prijevoz.   

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.