Kompare
Featured

Ovog proljeća svi traže cold brew kavu, otkrivamo kako se sprema

Cold brew je metoda u kojoj se talog kave ulije u hladnu vodu kako bi se izvukao maksimalan okus
Cold brew je metoda u kojoj se talog kave ulije u hladnu vodu kako bi se izvukao maksimalan okus
Cold brew je metoda u kojoj se talog kave ulije u hladnu vodu kako bi se izvukao maksimalan okus

Kava ima mnogo lica i baš je zato volimo. Jako je fotogenična i omiljen je partner za fotografiranje na društvenim mrežama. Upravo su društvene mreže potaknule kreativnost u načinima ispijanja omiljenog napitka i definitivno utkale put novim trendovima

Affogato, Dalgona, Matcha latte samo su neki od popularnih trendova koji su sada već postali mnogima omiljena rutina. Novi trend koji dolazi u Hrvatsku je hladna cold brew kava koja podiže uživanje ispijanja kave na sasvim novi nivo. Ne morate biti ljubitelj kave da vas osvoji jer donosi sasvim novu rapsodiju okusa kojeg želimo više i više.

Čini se baš u pravo vrijeme, stiže nam trend za pića koja možemo napraviti doma i uživati kao da smo vani. Teško ćemo mu odoljeti. 

Upoznajmo prvo hladnu cold brew kavu

Cold brew je metoda u kojoj se talog kave ulije u hladnu vodu kako bi se izvukao maksimalan okus. Većina modernih hladnih recepata uključuje mljevenu kavu koja se namače u vodi 12-15 sati na sobnoj temperaturi, a zatim se poslužuje s ledom, vodom ili mlijekom.

Ali nemojte brkati hladnu cold brew s ledenom kavom. Hladnu cold brew kavu ćete obožavati jer ima mekši, slađi i manje kiselkast okus što je najveća prednost za one koji žele osvježenje s kofeinom.

Hladna cold brew vs hladna kava

S mlijekom ili bez, glavna razlika između Ice i hladne cold brew kave je u temperaturi vode i konačnom okusu. Hladna cold brew kava se priprema kombinacijom taloga kave i hladne vode i namakanjem najmanje 12 sati, dok je baza za ledenu kavu vrući, kuhani espresso.

Cold brew ima nekoliko prednosti prema ice coffee kavi.

  • Kako kava na ovaj način nije podložena termičkoj obradi to joj daje manju gorčinu i prirodnu slatkoću.
  • Hladna cold brew kava se kuha u hladnoj vodi te zato ima više kofeina, dok se ice coffee priprema s vrućom vodom, a zatim se rashlađuje s ledom
  • Hladna cold brew kava priprema se i poslužuje hladna, ali to ne znači da joj manjka okusa. Čak štoviše, okus joj je osvježavajuć i balansiran.

Vrući trend za hladnu cold brew kavu koju obožavaju svi

Tek kad smo pomislili da nema ništa bolje od kave stigla nam je hladna cold brew kava u koju možemo dodati gotovo sve sastojke koje obožavamo. Raznovrsnost se postiže ukusnim i osvježavajućim dodacima kao što su začini poput cimeta, orašastih plodova. Korak dalje su dodaci u obliku slatkih sirupa poput onog od karamele, uz puno mlijeka ili omiljenog alkoholnog pića.

Uhvatite korak s društvenim mrežama koje ovih dana bruje o vrućim trendovskim napitcima i uvedite hladnu cold brew kavu u svoju rutinu. Inspiraciju potražite na De'Longhi Instagramu (@delonghihrvatska) gdje vas čeka puno informacija o ovom vrućem trendu rashlađujućeg pića za svako doba dana.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.