Kompare
Featured

LG predstavio energetski učinkovita rješenja za grijanje

Riječ je o zračnim dizalicama topline (air source heat pumps – ASHP) Therma VR290 Monobloc i Therma V R32 Split od 4 ili 6 kW
Riječ je o zračnim dizalicama topline (air source heat pumps – ASHP) Therma VR290 Monobloc i Therma V R32 Split od 4 ili 6 kW
Riječ je o zračnim dizalicama topline (air source heat pumps – ASHP) Therma VR290 Monobloc i Therma V R32 Split od 4 ili 6 kW

LG je na Međunarodnom sajmu sanitarija i grijanja (Internationale Sanitär und Heizungsmesse – ISH), održanom prošli tjedan u Frankfurtu, predstavio najnovija HVAC rješenja za grijanje, ventilaciju i klimatizaciju (heating, ventilation and air conditioning)

Riječ je o zračnim dizalicama topline (air source heat pumps – ASHP) Therma VR290 Monobloc i Therma V R32 Split od 4 ili 6 kW. Nova Therma V R290 Monobloc koristi radnu tvar R290 s izrazito niskim GWP-om (Global Warming Potential – potencijal globalnog zagrijavanja), dok je energetski učinkovita Therma V R32 Split od 4 ili 6 kW idealna za manje prostore i novoizgrađene domove.

Sustav Therma V R290, koji koristi radnu tvar s niskim GWP-om 3, preduhitrio je propise o radnoj tvari1 koji će u Europi stupiti na snagu 2025. Time je LG pokazao kako su njegova HVAC rješenja spremna za budućnost.

Novi LG-ev ASHP sustav ujedno se može pohvaliti i suptilnim dizajnom koji mu omogućuje da se lako uklopi u eksterijere kuća i zgrada. Radni mehanizam skriven je iza elegantne crne rešetke koja dizajnom podsjeća na valove, dok su vrh, dno i stranice jedinice izvedeni u sivom tonu koji je komplementaran s većinom boja.

Novom Thermom V R290 Monobloc, ažuriranjem softvera i postavkama za instalaciju moguće je upravljati na daljinu, što uvelike pojednostavljuje korisničko iskustvo. Daljinska dijagnostika sustava dostupna je putem LG-evog internog oblaka Building Energy Control (BECON)2.

Novi LG-ev ASHP sustav pouzdan je pri radu na niskim temperaturama i dolazi s poboljšanim performansama grijanja vode. Osim što može zagrijati vodu do 75 Celzijevih stupnjeva, Therma V R290 Monobloc pouzdano radi punim kapacitetom i na temperaturama do -15 stupnjeva.

LG je također predstavio i najnovije dodatke svojoj liniji Therma V32 Split u izvedbi od 4 ili 6 kilovata. U odnosu na izvornu liniju, novi modeli kompaktniji su i lakši, optimalan su izbor za manje prostore i jednostavniji za instaliranje. Budući da su malog kapaciteta, rješenja serije Therma V R32 Split od 4 ili 6 kW ne zahtijevaju veliku količinu radne tvari pa se stoga na njihove unutarnje jedinice ne odnosi odredba o minimalnoj podnoj površini koja se uobičajeno primjenjuje na sustave koji koriste radnu tvar R32. Zahvaljujući tomu, sustav se odlikuje elegantnim i minimalističkim dizajnom kojim se elegantno uklapa u interijer, a ujedno je i jednostavan za ugradnju.

Ovisno o preferencijama kupca, unutarnje jedinice sustava Therma V R32 Split od 4 ili 6 kW dolaze u obliku Hydro Boxa ili IWT-a (integriranog spremnika za vodu – Integrated Water Tank). LG je prilikom dizajna imao na umu prostornu učinkovitost pa tako model s Hydro Boxom zauzima vrlo malu površinu i lako ga je postaviti, a IWT također štedi prostor jer pored njega nema potrebe za zasebnim spremnikom.

„LG-eva nove serije, Therma V R290 Monobloc i Therma V32 Split od 4 ili 6 kW koriste radnu tvar s niskim GWP-om te tako pomažu našim korisnicima da budu bolje pripremljeni za budućnost“, izjavio je James Lee, voditelj poslovne jedinice Air Solution u tvrtki LG Electronics Home Appliance & Air Solution. „Nastavljamo primjenjivati radne tvari s niskim GWP-om u našim HVAC rješenjima i kontinuirano unaprjeđivati performanse i praktičnost kako bismo mogli ponuditi širi raspon proizvoda za komercijalnu i stambenu primjenu“.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.