Njuškalo
Featured

Einhell slavi 60. obljetnicu - od malog bavarskog obrta do globalnog Igrača

Od svog osnutka 1964. godine, Einhell se razvio u međunarodnu korporaciju s više od 2.500 zaposlenika širom svijeta
Od svog osnutka 1964. godine, Einhell se razvio u međunarodnu korporaciju s više od 2.500 zaposlenika širom svijeta
Od svog osnutka 1964. godine, Einhell se razvio u međunarodnu korporaciju s više od 2.500 zaposlenika širom svijeta

Ove godine Einhell Germany AG obilježava šezdesetu godišnjicu. U godini jubileja, tvrtka se osvrće na impresivan put uspjeha od malog obrta u Donjoj Bavarskoj do globalnog lidera na tržištu akumulatorskih alata i vrtnih uređaja

Od svog osnutka 1964. godine, Einhell se razvio u međunarodnu korporaciju s više od 2.500 zaposlenika širom svijeta. Sa skoro 50 podružnica, Einhell je prisutan u više od 100 zemalja. Tvrtka će proslaviti 60. obljetnicu tijekom cijele godine raznim akcijama i nagradnim igrama, pa svakako toplo preporučamo pratiti Einhell, a ako još niste - svakako postanite dio Einhell obitelji s nizom alata i uređaja koji su vam na raspolaganju.

Sve je započelo kao jedinstvena priča o uspjehu: Hans Einhell, vlasnik instalaterske radnje u Landau an der Isar, 1964. godine zamolio je svog nećaka Josefa Thannhubera da preuzme posao. Iako je mladi elektroinženjer imao drugačije planove, na kraju je prihvatio izazov. Pod imenom Einhell, Thannhuber je razvio nove ideje, vizije i proizvode. Poslovanje je cvjetalo, a rast prihoda i međunarodna prisutnost rezultirali su transformacijom u dioničko društvo, što je postavilo temelje za daljnji rast.

Danas osnivač Josef Thannhuber ponosno gleda unatrag: „Počeli smo s jednom zaposlenicom i ostvarili promet od samo 60.000 DM u prvoj godini. Nevjerojatno je koliko smo postigli, suočavajući se s brojnim izazovima. Strast, san i nepokolebljiva vjera u ono što radimo doveli su nas tu gdje smo danas – među vodeće proizvođače akumulatorskih uređaja.“

Josef Thannhuber 2000. godine prešao je iz uprave u nadzorni odbor, prepustivši operativno vođenje mlađim snagama, uključujući Andreasa Kroissa, koji je 1998. godine preuzeo vođenje austrijske podružnice i uspješno je transformirao. Kroiss je od 2003. godine predsjednik uprave Einhell Germany AG, gdje već više od 20 godina vodi tvrtku prema uspjehu.

Pod novim vodstvom, Einhell nastavlja bilježiti rast prihoda i profita. Osnivaju se nove podružnice, a tržišta u Južnoj Americi i Australiji se šire. Na jednom poslovnom putovanju u Australiji, Kroiss je primijetio rastuću popularnost akumulatorskih uređaja za kućnu upotrebu, što je prepoznao kao priliku.

„Tijekom poslovnog putovanja u Australiji 2009. godine, prepoznao sam trend prema akumulatorskim uređajima. Iako u Europi tada nije bilo interesa, vjerovao sam u tu ideju i zajedno s timom razvijao je dalje,“ prisjeća se Kroiss.

Ova ideja dovela je do lansiranja Power X-Change platforme 2015. godine. Početno lansirana s nekoliko uređaja, danas ova platforma uključuje oko 300 alata i vrtnih uređaja koji koriste isti 18-voltni akumulator. Strategija se isplatila: 2017. godine Einhell je prvi put premašio 500 milijuna eura prihoda, a 2022. godine prihod je premašio milijardu eura.

Unatoč izazovnim tržišnim uvjetima, Einhell nastavlja rasti. Postavljanje vlastite proizvodnje akumulatora u Mađarskoj, širenje na nova tržišta i akvizicije u Kanadi, Finskoj, Južnoj Africi, Vijetnamu i Tajlandu povećavaju međunarodnu prisutnost. Sljedeći strateški cilj je ulazak na najveće DIY tržište na svijetu – Sjedinjene Američke Države.

Izgradnja novog uredskog prostora za 180 zaposlenika u Landau također je pokazatelj neprekidnog rasta.

Andreas Kroiss, CEO Einhell Germany AG, kaže: „Einhell Germany AG je snažno pozicionirana za nastavak strategije internacionalizacije unatoč teškim ekonomskim uvjetima. Radimo na osvajanju tržišnog udjela u relevantnim zemljama kako bismo bili spremni kada se potrošačka potražnja poveća. Cilj nam je postati lideri na tržištu akumulatorskih alata i vrtnih uređaja u svim ciljanim zemljama, te proširiti našu Power X-Change platformu na 450 uređaja u narednim godinama.“

Izvor: Einhell

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.