Lenovo
Featured

Vertiv predstavio prvo cjelovito rješenje za kupce koje omogućava fleksibilnost i stabilnost mreže

Namjenske kontrole ovakvih sustava održavaju potrebnu energiju baterije na razini koja će poduprijeti kritično opterećenje u slučaju nestanka struje
Namjenske kontrole ovakvih sustava održavaju potrebnu energiju baterije na razini koja će poduprijeti kritično opterećenje u slučaju nestanka struje
Namjenske kontrole ovakvih sustava održavaju potrebnu energiju baterije na razini koja će poduprijeti kritično opterećenje u slučaju nestanka struje

Vertiv Liebert EXL S1 s Dynamic Grid Support, koji je sada dostupan u Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA), omogućuje industrijama s velikom energetskom potrošnjom da koriste UPS sustave na proaktivan način

Dok povremena implementacija obnovljivih izvora energije pokušava promijeniti svakodnevicu i razbija konvencionalna pravila proizvodnje električne energije, nove usluge skladištenja energije potrebne su za podršku u postizanju ciljeva održivosti, kao i u stvaranju dodatnih prihoda te smanjenju troškova za energiju. Korištenje UPS-a s Dynamic Grid Support i litij-ionskom baterijom u trenutcima nestabilnosti mreže može u konačnici doprinijeti dekarbonizaciji i prijelazu na zelenu energiju, osiguravajući kontinuiranu opskrbu električnom energijom rješavanjem neravnoteže povezane s proizvodnjom obnovljive energije, zauzvrat podržavajući globalnu održivost.

Vertiv HPL ormar za litij-ionske baterije koji se već koristi u Sjevernoj Americi, uskoro će biti dostupan i u EMEA regiji. Ormar je kompatibilan s većinom trenutnih i starijih Vertivovih trofaznih UPS sustava. Iako je Vertiv kao tvrtka već rano prihvatio litij-ionske baterije za korištenje u podatkovnim centrima, VertivTM HPL predstavlja prvo takvo rješenje s vlastitim sustavom upravljanja Vertivovim baterijama čije su ključne značajke posebno dizajnirane za moderne podatkovne centre, poput poboljšanog korisničkog sučelja, integriranih kontrola, kao i mogućnosti servisiranja.

Podatkovni centri i druga kritična infrastruktura, kao što su telekomunikacijske mreže, tvornice s radom na 4.0 standardu te zračne luke, igraju ključnu ulogu u današnjem promjenjivom energetskom krajoliku koji predstavlja nove načine za održivost, stvaranje prihoda i nižih energetskih troškova. Prema nedavnom IEA izvješću, tehnološke kompanije mogle bi biti predvodnici u stvaranju ravnoteže upotrebe električne energije. Tzv. „Big Tech“ kompanije mogle bi igrati još veću ulogu u dekarbonizaciji mreže usvajanjem fleksibilnih načina rada, poput prebacivanja radnog opterećenja na skladište baterija ili drugih zaliha energije kako bi se podudarali s ciljevima obnovljivog generiranja ili djelovali kao resurs za odgovor na potražnju.

Vertiv Liebert EXL S1 sustav s Dynamic Grid Support značajkom pruža statičku i dinamičku regulaciju frekvencije kontrolirajući ulaznu snagu te punjenje i pražnjenje baterija na temelju aktivacijskih pragova frekvencije. Također podržava usluge upravljanja potražnjom kada su naredbe za moduliranje operacija UPS-a povezane s fleksibilnošću kontrole potražnje.

Namjenske kontrole ovakvih sustava održavaju potrebnu energiju baterije na razini koja će poduprijeti kritično opterećenje u slučaju nestanka struje. Kada se koristi Dynamic Grid Support, UPS pruža brz odgovor kao reakciju na naredbe mrežnog kontrolnog sustava. Ukupno vrijeme odziva između detekcije varijacije frekvencije, koje predstavlja potrebno vrijeme da vanjski upravljač generira naredbu u trenutku kada UPS dosegne zadanu vrijednost snage, je unutar približno 500 milisekundi. To omogućuje tvrtkama da zaštite svoje kritične aplikacije stabilnom snagom, a također pomaže operatorima mreže da stabiliziraju promjene u frekvenciji sustava koje se javljaju kao rezultat povećane upotrebe obnovljivih izvora energije.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.