Njuškalo
Featured

Uber objavio popis izgubljenih predmeta u vozilima diljem svijeta - od diplome pa do torte za vjenčanje

Najzaboravnijim na svijetu su se pokazali korisnici u Tokiju, dok je Beč najzaboravniji grad Europe
Najzaboravnijim na svijetu su se pokazali korisnici u Tokiju, dok je Beč najzaboravniji grad Europe
Najzaboravnijim na svijetu su se pokazali korisnici u Tokiju, dok je Beč najzaboravniji grad Europe

Uber je i ove godine objavio popis izgubljenih i pronađenih predmeta u vozilima partnera vozača koje su korisnici u destinacijama diljem svijeta zaboravljali tijekom prošle godine

Uberovi partneri vozači tako su pronalazili i vraćali korisnicima zaista jedinstvene predmete - od uramljene diplome, toalet papira i igraćih konzola, pa sve do torte za vjenčanje i 6.000 dolara. 

Najzaboravnijim na svijetu su se pokazali korisnici u Tokiju, dok je Beč najzaboravniji grad Europe. Hrvatska se na popisu nalazi pri dnu ljestvice, a Hrvati su prošle godine u Uberovim vozilima najčešće ostavljali uobičajene osobne predmete - ključeve, novčanike i torbice. Ukupno je zabilježeno 765 slučajeva izgubljenih i pronađenih predmeta, a u usporedbi s 2019., korisnici su bili nešto oprezniji i manje zaboravni. 

Što se i kako zaboravljalo u Uberu?

U Hrvatskoj su prošle godine ključevi bili najpopularniji predmet za gubljenje u Uberu, pronađen je čak 101 ključ koji je vraćen korisnicima. Na drugom su mjestu novčanici i torbice, dok top tri najčešće pronađena predmeta zatvaraju mobilni telefoni. Zabilježeno je i osam slučajeva zaboravljenih slušalica, te jedan sat i prijenosno računalo.

Najpopularniji dani za gubljenje predmeta u Uberu u Hrvatskoj su subota (179 slučajeva) i petak (168 slučajeva), dok su najčešći sati 10 ujutro, te 3 i 4 poslijepodne. Zanimljiv je i podatak da su korisnici najzaboravniji bili u petak, 26. lipnja prošlog ljeta kada su izgubili 12 predmeta.

Da je zaboravljanje osobnih predmeta u Uberu sportska disciplina, Japan bi osvojio zlatnu medalju. Tokio je grad u kojem korisnici najčešće zaboravljaju predmete u Uberu, a među prvih 10 su i Johannesburg, Perth i Cape Town. Beč se pokazao najzaboravnijim gradom Europe, Milan je zauzeo drugo mjesto, München treće, a Zagreb tek 12. mjesto.

Korisnici u SAD-u najčešće zaboravljaju predmete branda Apple, a slijede ga Samsung, Nike, Gucci i Louis Vuitton. Što se tiče ključeva automobila, prošle je godine izgubljeno više od 200 ključeva BMW-a, Honde i Toyote. Osim predmeta, korisnici Ubera u SAD-u zaboravili su i novac tijekom svojih vožnji, a iznosi su se kretali od svega nekoliko kovanica do više od 6.000 dolara.

Kako prijaviti izgubljeni predmet u Uberu?

Idući put kad koristite Uber, svakako prije izlaska iz vozila provjerite imate li sve svoje stvari sa sobom kako se neki vaši predmeti ne bi našli na popisu za 2021. godinu. No, ako se to ipak dogodi te se idući dan probudite i shvatite da se nešto ostavili, najbolji način za prijavu izgubljenog predmeta je da kontaktirate Uberovog partnera-vozača. Evo kako:

  1. U aplikaciji odaberite rubriku Tvoje vožnje i odaberite vožnju tijekom koje ste nešto izgubili
  2. Zatim kliknite na Izgubljeni predmeti i Javi se vozaču u slučaju gubitka predmeta
  3. Na dnu ekrana upišite broj mobitela na koji želite da vas Uberov partner-vozač kontaktira
  4. Ako ste izgubili mobitel, upišite broj od prijatelja
  5. Nakon što potvrdite svoj broj, aplikacija će vas automatski spojiti s vašim vozačem
  6. Ako vam vozač potvrdi pronalazak vaše stvari, zajednički dogovorite vrijeme i mjesto na kojem ćete preuzeti svoju stvar
  7. Ako se vaš vozač ne javlja, ostavite detaljnu govornu poruku s opisom izgubljene stvari i na koji vas način vozač može naknadno kontaktirati

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.