Njuškalo
Featured

Glovo je lani u Hrvatskoj isporučivao više od dvije tisuće kebaba dnevno

Dnevne statistike iz 2022. potvrđuju da je kebab jedno od omiljenih jela Hrvata koje često naručuju preko Glova
Dnevne statistike iz 2022. potvrđuju da je kebab jedno od omiljenih jela Hrvata koje često naručuju preko Glova
Dnevne statistike iz 2022. potvrđuju da je kebab jedno od omiljenih jela Hrvata koje često naručuju preko Glova

Povodom Svjetskog dana kebaba, koji se ove godine obilježio 14. srpnja, Glovo, jedna od vodećih svjetskih platformi za dostavu više kategorija proizvoda, predstavila je trendove konzumacije kebaba u Hrvatskoj u 2022. godini

U Hrvatskoj je prošle godine putem Glova naručeno i isporučeno blizu 850.000 kebaba te je Hrvatska po tome na petom mjestu među zemljama u kojima Glovo posluje, a koje najviše vole i naručuju ovo ukusno jelo. No, ako pogledamo broj aktivnih korisnika Glova u jugoistočnoj Europi, Hrvati su najveći ljubitelji kebaba u cijeloj regiji. Grad Zagreb uvjerljivo prednjači sa 66% ukupne potrošnje, a slijede ga Varaždin i Split.

Dnevne statistike iz 2022. potvrđuju da je kebab jedno od omiljenih jela Hrvata koje često naručuju preko Glova. Ako govorimo o vrhuncima potrošnje, zlatna minuta konzumacije kebaba bila je 20. srpnja, u 10.41, kada je isporučen 51 kebab diljem Hrvatske, dok je 31. ožujka dan s najvećom potrošnjom - taj dan isporučeno je više od 3500 kebaba.

Čini se da je kebab Hrvatima najdraža opcija za večeru, što dokazuje i činjenica da se najčešće naručuje između 18 i 20 sati, obično od srijede do petka. Prema podacima Glova, Hrvati najviše uživaju u kebabima u proljetnoj sezoni, od ožujka do svibnja, u ta 3 mjeseca koncentrirano je 30% godišnje potrošnje. Najveći ljubitelj kebaba u Hrvatskoj prošle je godine naručio 373 kebaba, u prosjeku više od jednog kebaba dnevno.

Za takve rezultate, sigurni smo, zahvalna je široka ponuda restorana partnera koji služe kebabe. Hrvatska je u top 3 zemlje s najvećom ponudom kebaba, od svih 25 tržišta na kojima Glovo posluje. Zahvaljujući ovom statusu, potrošnja je u tri godine porasla za čak 185%.

Činjenica je da je kebab posljednjih godina vrlo popularna namirnica u Hrvatskoj. Otvaranjem novih restorana, kebab je postao jedan od omiljenih izbora među domaćim stanovništvom i turistima, a samim time i jelo za koje se često koristi poznata aplikacija Glovo.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.