Njuškalo
Featured

Test: Renkforce PL500D WiFi – Internet putevima struje

Malo tko upućeniji u računalne tehnologije nije čuo za ovu mogućnost proširivanja kućne mreže
Malo tko upućeniji u računalne tehnologije nije čuo za ovu mogućnost proširivanja kućne mreže
Malo tko upućeniji u računalne tehnologije nije čuo za ovu mogućnost proširivanja kućne mreže

Tražite li jednostavan, brz i nadasve efikasan način za proširivanje kućne mreže, a nemate volje za provlačenjem kabela, tada razmislite o Powerline mogućnostima

Iako je bežični način povezivanja zašao u sve pore potrošačke elektronike, od računala, televizora, mobitela, raznih uređaja, još uvijek postoje oni koji zahtijevaju sigurno i pouzdano žičano umrežavanje. Osim toga, bežični način povezivanja, iako poprilični jednostavan, korisniku opet može zadati glavobolju, variranje jačine i kvalitete signala, prepreke u povezivanju, visoka latencija, sve su to smetnje oko mogu ometati rad uređaja. Dakako, žičano povezivanje može nam zadati i još veće glavobolje, prvenstveno oko projektiranja provlačenja kablova. No, ovom problemu staje se na kraj korištenjem Renkforce PL500D WiFi paketa. Powerline tehnologija već je dugi niz godina s nama. Malo tko upućeniji u računalne tehnologije nije čuo za ovu mogućnost proširivanja kućne mreže. Za one ne toliko upućene, najjednostavniji opis Powerline tehnologije je – korištenje električne instalacije za proširenje mreže. Stvar radi odlično, a instalacija i postavljanje je krajnje pojednostavljena. Na test nam je stigao zanimljiv komplet naziva Renkforce PL500D WiFi, kojeg nam je na test ustupila trgovina Conrad.

Uključi i spoji se
Renkforce PL500D WiFi proizvodi jedan od lidera u Powerline segmentu Devolo. Znajući to, možemo biti sigurni kako će i Renkforce ponuditi visoke standarde i vjerojatno najbolji omjer uloženo – dobiveno. Pogled na papir i specifikacije to i potvrđuju. Renkforce PL500D WiFi u stanju je koristeći strujne instalacije ostvariti prijenos od 500 Mbit/s. Sada imajući u vidu brzine naših Internet operatera znamo da je ova brzina prijenosa debelo iznad onoga što trebamo. Naravno, za imati ovakvu brzinu prijenosa bitno je imati i kvalitetne električne instalacije, pa brzina zbog toga može i znatno varirati. Za one koji se pitaju čemu uopće koristiti Powerline povezivanje, odgovor je jednostavan. Koriste ga svi oni koji žele stabilno, brzo i jednostavno proširiti kućnu mrežu, a repetitor im nije opcija zbog suviše pregrada ili trebaju žičanu povezanost. Jedan od primjera korištenja Powerline tehnologije je kod onih koji tebaju brzu žičanu povezanost između modema i primjerice igraće konzole ili TV prijamnika ili kakvog trećeg uređaja. Dakle, mogućnosti su velike, a zahvaljujući korištenju postojećih električnih instalacija, ulaganja u proširenje su minimalna. Sama instalacija je kako smo već u uvodu spomenuli jednostavna i po principu plug-n-play, dakle uključi i radi. Dovoljno je jedan (početni) uređaj iz Renkforce PL500D WiFi paketa ukopčati u utičnicu pored postojećeg modema i mrežnim kabelom ostvariti vezu između uređaja. Zatim, bilo gdje u kući, stranu, zgradi na jednoj (istoj) električnoj mreži ukapčamo drugi uređaj iz paketa – i stvari će automatski početi raditi. Vrlo zgodna opcija je što Renkforce PL500D WiFi nudi i bežičnu mrežu na krajnjem uređaju. Naime, iako će ponuditi mrežno povezivanje, za sve one kojima je potrebna i bežična veza – ona je tu.

10% popusta
Sada dolazimo do onog ključnog – koliko je to sve skupo. Možemo možda bolje reći povoljno. Naime, Renkforce PL500D WiFi paket na Internet trgovini Conrad (www.conrad.hr) prodaje se po cijeni od nešto iznad 630 kuna. Za ovakav paket ovo je i više no fer ponuda. Međutim, Conrad nam je ustupio dodatnih 10% popusta koje možete iskoristiti za sve iz Conrad ponude, pa tako i za Renkforce PL500D WiFi paket. Uz ovaj popust ovaj paket možete stoga kupiti po cijeni od svega 567 kuna! Promotivni kod za kupovinu je CONRADCROPC, kod vrijedi do 30.4. Planirate li proširenje kućne mreže – možda je ovo idealna prilika.

Vrlo zgodna opcija je što Renkforce PL500D WiFi nudi i bežičnu mrežu na krajnjem uređaju
Vrlo zgodna opcija je što Renkforce PL500D WiFi nudi i bežičnu mrežu na krajnjem uređaju
Vrlo zgodna opcija je što Renkforce PL500D WiFi nudi i bežičnu mrežu na krajnjem uređaju

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.