Huawei
Featured

Igrali smo: Mario vs. Donkey Kong – držite lopova

Trideset godina unaprijed i u 2024. godini pred nama je najnoviji Mario vs. Donkey Kong kojeg možete zaigrati na Nintendu Switch
Trideset godina unaprijed i u 2024. godini pred nama je najnoviji Mario vs. Donkey Kong kojeg možete zaigrati na Nintendu Switch
Trideset godina unaprijed i u 2024. godini pred nama je najnoviji Mario vs. Donkey Kong kojeg možete zaigrati na Nintendu Switch

Mario vs. Donkey Kong predstavlja puzzle platformer u kojem ganjamo zločestog Donkey Kong i vraćamo ukradene Mario igračke

Kod Nintenda zaista obožavamo tu tradiciju i kontinuitet u stvaranju odličnih igara. Svaki put nas iznova iznenadi povijest određene igre, a ništa manje ne iznenađuje niti Mario vs. Donkey Kong. Ova je igra zapravo remake originalnog naslova koji je predstavljen sada već davne 2004. godine za Game Boy Advance konzolu. Ta igra bila je pak svojevrsni spiritualni sljednik originala Donkey Kong, a koji je deset godina ranije, dakle 1994. godine izašao za originalni Game Boy. Trideset godina unaprijed i u 2024. godini pred nama je najnoviji Mario vs. Donkey Kong kojeg možete zaigrati na Nintendu Switch.

Vjeran originalu

Ako niste upućeni, iza imena Mario vs. Donkey Kong mogli biste pomisliti da ova igra donosi sve najbolje iz svijeta Super Mario i Donkey Kong igara. Međutim, ova je igra skroz nešto drugo i poveznica je jedino u priči gdje Mario vraća igračke svog lika koje mu je Donkey Kong ukrao. Kako smo napisali u uvodu, osnovna ideja nastala je još 1994. godine, a premisa je i dalje ista. Donkey Kong bježi od nas, a mi, odnosno Mario, imamo cilj pronaći ključ i otvoriti vrata koja je Donkey Kong zaključao za sobom kako bismo ga nastavili hvatati. Naravno, radnja je obogaćena raznim levelima koji donose različite prepreke koje moramo na neki način zaobići. Kako bi igra dobila na drami tu je i vrijeme koje nam visi nad vratom i požuruje nas u rješavanju zagonetke.

Velika novost je i dodani multiplayer
Velika novost je i dodani multiplayer
Velika novost je i dodani multiplayer

Iskreno, Mario vs. Donkey Kong nam je bio i ostao najdraži puzzle platformer. Jedna od novosti u novom izdanju je Casual mod u kojemu nemamo odbrojavanje sata. Ovako, možemo svojim ritmom rješavati prepreke i protivnike, unatoč tome što nestaje značajni dio izazova ove igre, zbog dobro dizajniranih prepreka i izazova igra ne gubi na zabavnosti. Novost su i dva svijeta više u odnosu na original, kao i 16 dodatnih (Extra) levela, pa ćete Mario vs. Donkey Kong moći igrati desetak i više sati.

Za dva igrača

Velika novost je i dodani multiplayer. Šteta što nije dostupan u Casual modu, no u načinu igranja s odbrojavanjem sata zahtijevat će koordinaciju dvaju igrača u sakupljanju dvaju ključeva, uz već ranije spomenute prepreke, neprijatelje. Grafički i izvedbeno igra je vrhunska. Grafika je poznata iz ranijih Super Mario naslova, pod tim više mislimo na New Super Mario Bros. ili Super Mario Maker, ne i na najnoviji Super Mario Wonder. No, grafika kao i dizajn levela su odlični. Mala zamjerka ide u kontrole koje nisu na razini na kakvu smo naviknuli od Mario igara. Nedostaje im trunak preciznosti, brzine. No, bez obzira na to, ovo je svakako odlična igra koju ako ništa drugo, kao fan morate posjedovati.

Ocjena: 85

Dojam: Odlična igra koju će zbog cijene od 50 eura odabrati isključivo ljubitelji puzzle platformer žanra, te fanovi Super Mario serijala kako bi upotpunili kolekciju.

Igrano na Nintendo Switch konzoli, kod ustupio izdavač.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.