Lenovo
Featured

Igrali smo: Monster Hunter Stories Collection (PS4) – dva nevjerojatna JRPG-a za PS4

Ova kolekcija uključuje dvije igre, Monster Hunter Stories koja je prvotno izašla na 3DS-u i Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin koja je lansirana na Switchu i PC-u prije samo nekoliko godina
Ova kolekcija uključuje dvije igre, Monster Hunter Stories koja je prvotno izašla na 3DS-u i Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin koja je lansirana na Switchu i PC-u prije samo nekoliko godina
Ova kolekcija uključuje dvije igre, Monster Hunter Stories koja je prvotno izašla na 3DS-u i Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin koja je lansirana na Switchu i PC-u prije samo nekoliko godina

Želite li se još više uroniti u svijet Monster Huntera, ali tražite priču koja je više usmjerena na naraciju i opušteniji doživljaj? Kolekcija Monster Hunter Stories bi mogla biti upravo ono što tražite.

Ova kolekcija uključuje dvije igre, Monster Hunter Stories koja je prvotno izašla na 3DS-u i Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin koja je lansirana na Switchu i PC-u prije samo nekoliko godina. Ovo je prvi put da su ove igre dostupne na PlayStation konzolama, primarno PS4, no s obzirom na kompatibilnost, možete igrati i na PS5 konzoli.

Prvi dio - Monster Hunter Stories

Kao starija igra od dvije, Monster Hunter Stories je doživjela remaster umjesto jednostavnog portiranja na PS4. Dok bi njeni tereni mogli izgledati pomalo prazno dok ih istražujete, njeni modeli likova i čudovišta barem imaju crtani šarm. U svakom slučaju, priča i borbeni sustav su ono što će vas vraćati po još, a tu je i popunjavanje vašeg Monsterpedia, naravno.

Nakon što kreirate svoj lik, Monster Hunter Stories vas baca u središte iznenađujuće zabavne priče. Ostvarivši svoj san da postanete Monster Rider, vaša avantura uključuje pomoć prijateljima i rješavanje misterije kuge koja prijeti zemlji. Možda zvuči ozbiljno, ali općenito je lagane prirode, zahvaljujući vašem vjernom suputniku, mačku Navirou. Umjesto borbi u stvarnom vremenu, u Monster Hunter Stories suočavate se s čudovištima u manje stresnim, potezno baziranim okršajima. Sa sobom imate jedno čudovište, i zajedno se naizmjence borite protiv protivnika izvodeći različite akcije poput napada, korištenja vještina ili konzumiranja predmeta. Puno je mehanika koje čine borbu jedinstvenom. Za početak, pri napadu birate između tri vrste napada: snaga, brzina ili tehnički. Ako odaberete pravi, nanijet ćete više štete protivniku. Ako odaberete isti napad kao vaše čudovište, postoji šansa da izvedete snažan dvostruki napad. Isplati se uspješno predvidjeti napade neprijatelja.

Puno je mehanika koje čine borbu jedinstvenom
Puno je mehanika koje čine borbu jedinstvenom
Puno je mehanika koje čine borbu jedinstvenom

Jedna od najvećih radosti u Monster Hunter Stories je stjecanje novih čudovišta. Ako uspijete locirati gnijezda tijekom svoje avanture, možete ukrasti jaje iznutra. Izlegnite ta jaja i imat ćete nova čudovišta za razvoj i borbu uz vas. To igri daje sličnost s Pokémonima, gdje želite izlegnuti sve. Svako čudovište ima nešto za ponuditi, bilo da se radi o novoj vještini za istraživanje ili strašnim borbenim sposobnostima.

Sve u svemu, Monster Hunter Stories možda izgleda pomalo zastarjelo, posebno kad prolazite kroz prilično puste terene, ali to je zabavna igra u cjelini. Očigledno je namijenjena mlađim igračima, ali može biti zanimljiva za obožavatelje Monster Huntera svih dobi. I dok se priča možda neće zadržati u vašem sjećanju, teško je ne biti znatiželjan što će se dalje dogoditi.

Ocjena: 75

Drugi dio - Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin

Kako biste očekivali, Monster Hunter Stories 2 se ne udaljava previše od formule postavljene od strane svog prethodnika. Smještena godinama nakon prve igre, kreirate i preuzimate kontrolu nad novim Monster Riderom, tek na početku svog putovanja. S novim likovima i novom lokacijom za istraživanje, na horizontu se pojavljuje opasnost, kao i uvijek. Komični Navirou se vraća, prateći vas kroz guste i tanke. Što se tiče igrivosti, ovo je u osnovi Monster Hunter Stories, ali veći i bolji. Tereni su prostraniji i puni više života i detalja, čineći ih ugodnijim za istraživanje. Dobivanje i izleganje čudovišnih jaja također je i dalje važno kako biste mogli dobiti nove vještine za istraživanje i više čudovišta za borbu uz vas. Osim glavnih zadataka, tu je i mnoštvo sporednih zadataka koje možete obaviti, omogućujući vam prikupljanje resursa korisnih za izradu nove opreme i još mnogo toga.

Monster Hunter Stories 2 je uvelike poboljšanje u odnosu na prvu igru
Monster Hunter Stories 2 je uvelike poboljšanje u odnosu na prvu igru
Monster Hunter Stories 2 je uvelike poboljšanje u odnosu na prvu igru

Međutim, najviše je poboljšana borba u ovom nastavku. Ne morate se boriti sami, drugi Monster Rider može se boriti uz vas sa svojim čudovištem. I dalje možete birati naredbe samo za svog Ridera. Dodana je i mogućnost mijenjanja oružja usred borbe, a morat ćete to činiti kako biste iskoristili slabosti neprijatelja i najbolje iskoristili određene situacije.

Monster Hunter Stories 2 je uvelike poboljšanje u odnosu na prvu igru. Još je impresivnije što i dalje uspijeva zadržati osjećaj Monster Hunter igre unatoč dramatičnoj promjeni stila igranja. I iako opet vjerojatno nećete puno razmišljati o priči kad završite, ona drži stvari zanimljivima. Na kraju, previše ćete se zabavljati popunjavanjem svoje Monsterpedije.

Ocjena: 85

Dojam: Oni koji žele potpuno iskustvo Monster Hunter Stories mogu nabaviti kolekciju Monster Hunter Stories digitalno ili fizički. Ako niste čvrsto odlučeni igrati obje igre, možda biste htjeli samo nabaviti Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin. S novim likovima, moguće je uskočiti u igru bez poznavanja prve igre, i nudi praktički isto iskustvo, ali poboljšano na svakom koraku. Monster Hunter Stories 2 također ima multiplayer značajke, što je čini još posebnijom u odnosu na svog prethodnika.

Igrano na PlayStation 5 konzoli, kôd ustupio proizvođač.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.